Enquiry & Booking
2169 4848
Enquiry & Booking
2169 4848
Enquiry & Booking
2169 4848

Social Responsibility

Musee Platinum真實脫毛美容師

Christy Chan訪問分享:

3

旺角店長, 任職5年半

 

「我係Musee Platinum 到已經做咗美容師5年,喺呢度令我成長咗好多。」

 

「疫情期間美容院一時停業,一時又開番,作為美容師,收入自然首當其衝受到影響,但其實更影響嘅係心理健康。突然間無野做,淨係可以匿埋喺屋企。」

 

「喺呢段最黑暗嘅時期,竟然咁啱有左BB,成件事真係好晴天霹靂,一時間百般滋味在心頭。個陣大住肚番工,每日都要見客,接觸好多不同的人,又要出入醫院呢啲高危地方做產檢,都好擔憂」

 

「好感恩身邊一直都有黎自朋友、家人,甚至公司老闆嘅關心同打氣。佢地鼓勵我喺屋企冇野做嘅時候就做下瑜珈,平伏自己嘅情緒。有咗佢地嘅支持,我先可以調整番心態,鼓勵番自己!」

 

同自己講!今日你將會有美好嘅事發生!

 

「好好彩,喺實施停止陪產管制前一日生bb。」

 

「而家嘅我,keep 住有做瑜伽,瑜伽幫我搵番自己嘅平靜。處理好自己嘅情緒,先可以俾到小朋友需要嘅溫暖。未來我希望可以用希望可以繼續用更多嘅愛去關心客人,同幫助其他人。」

trial-en