Enquiry & Booking
2169 4848
Enquiry & Booking
2169 4848
Enquiry & Booking
2169 4848

Social Responsibility

跑步KOL

蝦嫂訪問分享:

1

「以前嘅我,係一個典型港女,比較注重物質上嘅生活。喺銀行番工,每日就淨係得番工放工,放假就淨係識行街shopping,根本冇咩嗜好目標。」

 

「加上有時銀行工作好忙,又大壓力,根本抽唔到時間做運動。慢慢,肚腩同拜拜肉就開始現型,仲攪到俾身邊朋友笑我肥過部電單車!」

 

「直到有日,蝦叔送咗隻運動手錶俾我,鼓勵我同佢一齊跑步。」

 

「啱啱接觸長跑,其實都唔係即刻就愛上。仲記得頭幾次跑唔夠幾公里就已經扯曬蝦頂唔順,感激蝦叔嘅陪伴,我先慢慢發掘到當中嘅樂趣,慢慢就由最初只為減肥,變成愛上咗呢項運動」

 

「之後我就開始建立左自己嘅個人專頁,得閒就share 下自己跑步嘅生活,發現原來都有唔少人會欣賞同關注自己寫嘅野,就決定寫多啲有營養嘅野,分享多啲跑步嘅資訊。」

 

「透過長跑,我不斷挑戰自己嘅極限,並從中重新認識自己。係19年嘅北海道馬拉松仲跑出唔錯嘅成績,仲達標參加波士頓馬拉松添!」

 

「女神嘅定義?女神個神咪係「挑戰精神」個 神囉!我話嘅!」

trial-en